När man skapat en bok i Book Creator vill man gärna dela den eller på något sätt kunna lägga in den på bloggen.
Årstaskolans IT-pedagog Micke Kring har gjort en enkel och mycket bra instruktionsfilm hur man gör. På detta sätt får man en länk till internetadress till boken.
Ta en liten skärmbild på boken som du lägger i bloggen och gör en klickbar bild av, alltså länkar från bilden. Ser snyggt ut.
E-boken måste alltid ligga kvar på dropbox, eftersom länken länkas till den. 
Om ni jobbar i BookCreator så maila boken både som pdf och epub. Så gör ni två länkar till boken, så att de som inte har paddor får ladda ned pdf:en och de som har paddor epub-filen. Micke Kring har så på bibblis. Finns alltid två val för samma bok. Inkludera så många som möjligt.
Micke berättar i ett forum: "Exempelvis ligger en av våra elevers böcker, med ca 20 sidor inkl allt intalat med ljud på ca 9 MB. Gratis dropbox är väl på 2GB om de inte har höjt ytterligare. Så ett par hundra böcker lär du få in i alla fall."
Han lägger till: "Du kan göra på samma sätt med vilka filer du vill. Worddokument, Powerpoint, PDF:er, ljudfiler, filmer, you name it. Så länge du kan lägga filen i din dropboxmapp kan du göra en länk till den."Leave a Reply.