BETT-mässan var i år placerad i en ännu större mässlokal. Själva mässan och utställningen var så enormt stor att det tog ett antal timmar bara att gå i alla gångar...
Jag fick till mig ett antal guldkorn som jag tänkte berätta om här....

WEBVERKTYG
Jag hamnade på en miniföreläsning där en lärare (Ian Addison) tipsade om ett antal webverktyg som han använde i undervisningen.
Han la upp tipsen på följande adress: 3x3links.com/bett
Hans twitternamn är @ianaddison

Några av tipsen:
Photo peach
Pic monkey
Animoto
Popplet
Photo visito
Collage maker
Isle of tune
Poisson rouge

howsecureismypassword.net En sidan där man kan kolla av hur säkert sitt lösenord är.

APPAR
Vid en annan miniföreläsning berättade en om hur han arbetade med appar i matematik.
Ett exempel:
  • Eleverna fick i läxa att spela Temple Run. De skulle anteckna/göra en skärmdump över resultatet på tre omgångar.
  • Dessa siffror fördes in i ett kalkylark i Numbers. En skärmdump gjordes.
  • I appen Explain Everything ritades pilar och anteckningar hur de räknade ut medelvärdet. En skärmdump gjordes.
  • Eleverna la in sina skärmdumpar i en film i iMovie. Där spelade de in en berättande röst som förklarade bilderna. Dessutom la de in musik genom att välja ett TEMA i imovie. Till sist spelade de in en kort videointro där de förklarade sin matematiska laboration.
  • När filmen var klar la de upp den på en wiki-blogg som läraren skapat.


Jag tyckte att det var spännande att höra hur man kan använda flera appar i rad för att till slut få en slutprodukt som följt med genom alla appar.

GOOGLE +
Några elever och lärare visade hur de använde sig av Google + i undervisningen. De skapade "cirklar" i olika ämnen där de kunde dela uppgifter och diskutera kring dem. 
Blev nyfiken! Har inte testat själv, men ska forska lite mer i detta!


FÖRETAG
Det var många företag som ställde ut. Vissa stannade jag till hos och fick lära mig nya saker. Bland annat stannade jag till hos Promethean och lärde mig lite mer om Active Board som vi har på skolan. Pratade även mer LiberEspresso som vi använder oss av på skolan.
Många företag vill sälja programvaror, andra lärplattformar (dock på engelska de flesta) och andra tekniska produkter och naturvetenskapliga avancerade laborationsmaterial (digitala).


Jag tyckte att det var väldigt givande att gå runt på mässan, men det gäller att veta vad man är intresserad av innan så man kan ställa in glasögonen rätt...Leave a Reply.