Så här såg huset ut runt skolan. Ett EKO-område som är relativt nybyggt.
Först berättade rektorn för oss om skolan som byggdes utifrån pedagogiska idéer hur en skola kan byggas och utformas. Jätte mysig och fin skola!!
En gammal målad tavla hur man trodde att skolan skulle se ut år 2000... (Minns inte året)
Dags för rundvandring...
I första klassrummet arbetade en 6:a med No. De arbetade med batterier och motorer och skrev deras hypoteser i appen Explain Everything. Där redovisade de sedan hela resultatet med bilder och text. Delades med läraren.
I nästa klassrum träffade vi en 1:a. Några arbetade med Puppet pals, där de gjorde victorian math stories. Jätte duktiga! De letade bilder från den viktorianska tiden, "klippte" ut en "dock" som de sedan flyttade över skärmen och pratade till.
Dessa grabbar arbetade vid ett bord med macbooks. De drog ett mattetal på en lapp, räknade ut det på en typ av whiteboardtavla och spelade in svaret i videofunktionen i PhotoBooth.
Denna kille drog en mattelapp med lästal från en skål på bordet, fotade av den i Explain Everything, ringade in de tal som han skulle räkna med, tittade på en tallinje (whiteboardtavla typ) och skrev in svaret i Explain everything.
Första gången jag sett att man använt liggunderlag i skapande...
I nästa klassrum arbetade de med den spanska invasionen (historia). De gjorde stopmotion-filmer i I can animate. Rolig idé att välta borden. Här kommer lite bilder från detta klassrum...
Slutligen samlades vi för en återsamling där rektorn svarade på frågor och berättade om de olika förmågor med bilder som de tagit fram.
 
På denna skola hade man 1-1 med iPad. Eleverna hade en egen iPad, men fick bekosta appar som keynotes, pages själv. De laddade mest ned gratisappar. Allt mailades. Så fort de fick ett mail brukade de gå in och kolla det. Lärarna mailade uppgifter inför lektioner. Även om de skulle ladda ner en App innan lektionen.
Vi blev indelade i grupper och dessa stiliga pojkar ledde min grupp runt genom olika klassrum.
Edmodo är ett webverktyg likt Facebook som är skapat för skolor. Flera lärare använder detta på högstadiet. Jag har testat detta själv, men tyckte att det var lite amerikaniserat. Kanske värt att prova igen?
Datorsalar. Skolan hade 100 minuter datorkunskap varje vecka.
MyScript Calculator användes under mattelektionen.
Rektorn berättar om skolan.
Foto av en elevs skolmapp på ipaden...